MINDFUL RUN Herentals

MINDFUL wat?.

Je leest het goed Mindful Run.

Klinkt het in jouw ogen zweverig?

Wel, niets is minder waar. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Mindful run 5-weekse

Wat is mindful run?

Tijdens een mindful run cursus gaan we gedurende 5 weken samen op pad. Het is een echte cursus met verschillende opdrachten die je tijdens een avond samen uitvoert, alsook een huiswerkopdracht waar je de komende week mee aan de slag kan. Je krijgt alles eveneens via mail, dus als de 5 weken gedaan zijn, kan je nog steeds op de mails terugvallen en een aantal oefeningen en opdrachten herhalen.

De cursus heeft als doel je meer energie te laten krijgen. Dit door te focussen op je ademhaling en correcte looptechniek, zodat het makkelijker is en energie-efficiënt.

Wat leer je tijdens een 5-weekse cursus Mindful Run?

Je leert:

  1. lopen met juiste ademhalingstechniek, zodat je het maximale rendement uit je energieverbruik haalt.
  2. Bewust aandacht brengen naar het moment, naar het hier en nu
  3. Genieten van het bewegen, zonder prestatiedoelen.

“Mindful run = having a conversation with your body as you run”

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar het nu. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Bedoeling is om meer zuurstof naar je lichaamscellen te laten gaan, minder melkzuur in de lichaamscellen te produceren aan een lagere hartslag. 

Joggen of wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het joggen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’

Heb je interesse gekregen om mee te doen aan deze 5-weekse cursus? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We bezorgen je graag meer uitleg, alsook de recente data.

Elke van de Put

Deel dit op: