Powerwalking

Wat is powerwalking?

Power Walking is :

  • wandelen in een stevig tempo.
  • Afgewisseld met spierversterkende oefeningen

Hierdoor ga je meer vet verbranden en strakker figuur krijgen.

Powerwalking is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden.

De kans op blessures is nihil!

We doen dit in groep, dus ideaal om samen in te schrijven met een vriend(in) of ideaal als je nieuwe mensen wil leren kennen in combinatie met bewegen.

Wat is powerwalking niet?

Powerwalking is niet:

  • hardlopen

Je verbrand echter wel evenveel calorieën als bij het hardlopen, dit kan oplopen tot 500 calorieën per uur.

  • bootcamp

Je doet eveneens spierverstevigende oefeningen. Maar in tegenstelling tot een bootcamp doen we deze op een laagdrempelige manier EN met je eigen lichaamsgewicht en materialen dat we in de natuur tegenkomen. Dus beter voor gewrichten!

Powerwalking is FIT en FUN!

Door powerwalking werk je aan je gezondheid en heb je plezier.

Het is makkelijk vol te houden en is niet saai! Iedereen kan powerwalken aangezien het goed is voor de gewrichten en de spierverstevigende oefeningen worden gedaan aan de hand van je eigen lichaamsgewicht (en op basis van je eigen mogelijkheden).

Powerwalking helpt bij jouw doelstelling:

Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Powerwalking past binnen Move Into Balance aangezien we op een laagdrempelige manier omgaan met bewegen. Het is voor iedereen bestemd en iedereen kan het uitvoeren! Je hebt geen specifieke materialen nodig en we doen het buiten in de natuur.

Wat doen we tijdens een sessie powerwalking?

Alle oefeningen tijdens powerwalking doen we met ons eigen lichaamsgewicht en/of met behulp van elementen die we onderweg terugvinden. Elke oefening is aangepast aan je eigen mogelijkheden.

Dit alles doen we samen in groep. Dus heb je zin om aan jouw conditie te werken, of af te vallen en dit samen met een vriend(in)? Dan is deze wekelijkse powerwalking iets voor jouw!

Gedurende een uur gaan we dus powerwalking afwisselen met spierverstevigende oefeningen aangepast aan jouw mogelijkheden!

Zin om mee te doen? Schrijf je nu in!

Deel dit op: